Dear customer,
Due to move of our warehouse we are unfortunately not able to accept orders during the coming days.
We expect to be up-and-running again Wednesday November 27th.
Thanks for your understanding!

Don’t miss Black Friday!!!
×

10% discount on your next order!

Subscribe to our newsletter and receive a personal discount code for 10% discount on a album of your choice! After subscribing, you will receive the code in your email. This code is only valid for 10 days!
The code is valid one time and valid for a 10 days after receiving the promotioncode. Your emailaddress will only be used by Challenge Records International and will not be given to 3rd party advertisers. If you have any questions please contact us.

Ruud Meijer

Ruud Meijer

Huilen deed Ruud Meijer niet. Zelfs als prille peuter begon hij zodra hij wakker werd met zingen. “Die jongen komt nog eens op de radio, ‘’ voorspelde een vriendin van zijn moeder. Bijna 60 jaar later blijken haar woorden profetisch te zijn. Na een levenlang schaven releast de muzikale peuter van weleer eindelijk zijn debuut. Vrouwen, noemde Meijer de verzameling songs waaraan hij ruim veertig jaar werkte. En dat maakt Vrouwen tot meer dan zo maar een album. Vrouwen is het in klanken gevangen leven van een man.

De zingende peuter moest nog een jaar of vijftien wachten tot hij de sleutel vond die zijn muzikaliteit verder zou ontsluiten. Die sleutel kwam in de vorm van de witgelakte Spaanse gitaar van vriend Sjaak. Sjaak leerde hem de eerste ‘grepen’ en met die grepen ging hij meteen aan de slag. Geen liedjes naspelen zoals iedereen dat deed: Gloria, Lola en The House of the Rising Sun interesseerden hem niet. In die tijd schreef hij zijn eerste liedjes, songs die – waarschijnlijk gelukkig – allemaal verloren zijn gegaan. Met Sjaak en nog wat vrienden vormde hij een band, een groep die na het toeslaan van het bluesvirus wél covers ging spelen. Het hele oeuvre van Cuby + Blizzards stond op het repertoire en Eelco Gelling werd de onbereikbare held. Na een flirt met het cabaret en onder invloed van Neerlands Hoop Express van bram en Freek switchte de groep onder de naam Psalter naar de Nederlandstalige pop. De band won een talentenjacht, mocht een demo opnemen, maar implodeerde voordat de fifteen minutes of fame verzilverd konden worden. Meijer bracht nog een blauwe maandag door op de Kleinkunstacademie, maar werd met zijn 26 jaar na het voorbereidend jaar ‘gewogen en te oud bevonden’. Na het afronden van twee studies verdween hij in het middelbaar onderwijs als docent Frans en Engels. De gitaar bleef hij echter wel trouw: hij speelde dagelijks, bleef studeren en ook het componeren en tekstenschrijven kwamen op een steeds hoger plan. In 2002 ondernam hij de eerste poging om zij ‘oeuvre’ op de plaat vast te leggen. Na maandenlang repeteren nam hij samen met een bevriende muziekleraar en een paar muzikale oud-leerlingen een plaat op die achteraf verdoemd bleek te zijn: de harde schijf van de studio crashte, er bleken geen back-ups te zijn gemaakt en alles was voor niks geweest. Achteraf bleek dit drama een blessing in disguise: als deze plaat er was gekomen, zou hij in 2014 nooit hebben besloten om nog één keer een poging te ondernemen om zijn songs van de vergetelheid te redden. De rest is, zoals dat zo mooi heet, geschiedenis.

Tourdates

No tourdates available

Vrouwen

Vrouwen

Ruud Meijer

06-05-2016 Jazzism
01-05-2016 Music emotion