×

10% discount on your next order!

Subscribe to our newsletter and receive a personal discount code for 10% discount on a album of your choice! After subscribing, you will receive the code in your email. This code is only valid for 10 days!
The code is valid one time and valid for a 10 days after receiving the promotioncode. Your emailaddress will only be used by Challenge Records International and will not be given to 3rd party advertisers. If you have any questions please contact us.

Jan Verwey

Jan Verwey

Mondharmonica en Jazz; van de weinigen die het aandurfden om van het bespelen van de harmonica hun vak te maken, is Jan Verwey wellicht de enige die erin geslaagd is om op dit karakteristieke instrument een volstrekt eigen geluid te ontwikkelen. Op jazzgebied is hij zeker de enige die, ook in zijn improvisaties, octaven speelt.

De in Vlissingen geboren Jan Verwey is een echte bebopper, die zich als autodidact het vak geheel naar eigen inzicht eigen heeft gemaakt. Dankzij zijn goed ontwikkelde technische vaardigheden is hij in staat om zijn eigenzinnige, harmonische en melodische opvattingen in gedurfde solo's naar voren te laten komen.

Hoe bijzonder zijn kwaliteiten zijn, bleek ook toen hij tijdens zijn eerste bezoek aan de Verenigde Staten (najaar 1990) door producer Bill Goodwin, de slagwerker van altist Phil Woods, onmiddellijk de studio werd "ingewerkt", om de C.D. "The Dutch connection" op te nemen, wat hem, terug in Nederland, een optreden opleverde op het "North Sea Jazz Festival".

In 1991 was hij weer in Amerika, ditmaal als enige Europeaan uitgenodigd als solist o.a. voor het festival "Celebration of the Art" in Watergap. Tevens gaf hij toen een duo-concert met pianist Hod O'Brien (bekend van zijn platen met Chet Baker) in de bekende Jazz-Club "The Deerhead Inn".

Ook trok hij verschillende malen Europa in. Recentelijk trad hij op in Kopenhagen, Frankfurt, Brussel en (in Birdland) Hamburg.

jazz-recensent Jan Rensen

Tourdates

No tourdates available

Standards and other pieces

Standards and other pieces

Jan Verwey meets Bert van den Brink

Bert van den Brink/Fay Claassen/Jan Verwey
€ 14.95
Add to cart
Product is on stock