×

10% discount on your next order!

Subscribe to our newsletter and receive a personal discount code for 10% discount on a album of your choice! After subscribing, you will receive the code in your email. This code is only valid for 10 days!
The code is valid one time and valid for a 10 days after receiving the promotioncode. Your emailaddress will only be used by Challenge Records International and will not be given to 3rd party advertisers. If you have any questions please contact us.

Barbara Straathof

Barbara Straathof

Barbara Straathof
Barbara Straathof werd op 25 maart 1975 geboren in Beirut (Libanon) en na zes weken geadopteerd door de familie Straathof. Tijdens haar jeugd speelde muziek een grote rol in het leven van Barbara. Van kinderkoren tot fluitles, van stiekem achter de piano van haar moeder, tot voorzichtige eerste stappen richting liedjes schrijven. Muziek was overal en haar jeugd stond dan ook vaak in het teken van muziek, plezier, lachen en leven! Op haar 16e kreeg ze van haar vader haar eerste gitaar en een nieuwe wereld ging voor haar open. Lenny Kravitz, Simon & Garfunkel, John Denver, Tracy Chapman, ze kwamen allemaal voorbij, op een slaapkamer, in het Zuid-Hollandse Zoeterwoude. De liefde voor “mooie liedjes” was geboren…

Nog even probeerde Barbara auditie te doen op de Toneelschool in Utrecht. Maar met een gescheurde enkelband en de opdracht “om een kip na te doen” viel de vraag “mag het ook een Flamingo zijn want ik kan maar 1 voet gebruiken”, niet goed. Misschien was dit toch niet helemaal de juiste richting. Er werd haar geadviseerd om het op het gebied van Kleinkunst eens te proberen. Barbara besloot echter te gaan werken met autistische kinderen en in een band te stappen, om de nodige ervaringen op te doen als zangeres.

In 1996 begon ze haar muzikale carrière als zangeres in de band Happy Hour. De muzikanten werden onderling hele goede vrienden en met 11 man sterk maakten ze 13 jaar lang, menig bruiloft, festival of bedrijfsfeest, tot een groot feest! Op werkgebied werd het verlangen om  intensiever met muziek en creativiteit bezig te zijn, ook sterker. Ze verliet de zorginstelling waar ze werkte en begon in 2000 als productieleider bij “Meta Sound Studios” in Amsterdam. Hier werden de Nederlandse versies van diverse films en series gemaakt. Dit bleek een goede stap te zijn! Omringd door een team van creatieve collega’s en acteurs en zangers, voelde ze zich als een vis in het water (Finding Nemo?). De overstap naar televisie maakte ze in 2004. Er was weinig ruimte en tijd meer om zelf muziek te maken, aangezien een baan binnen televisie betekent dat daar vrijwel alle tijd en aandacht naar uitgaat! In 2005 stopte Barbara dan ook met haar band Happy Hour.

Barbara was jarenlang werkzaam als freelance producer en daarna als productietieleider bij programma’s als Big Brother, Popstars, Life&Cooking en Hollands Next Top Model, Americas Next Top Model. In die tijd speelde muziek vrijwel geen rol meer in haar leven, op een klein liedje op een bruiloft of feestje na. Dan riep iemand eens, “Bar, jij zong toch ook ooit in een bandje, kom op en pak die microfoon”! Vrijwel nooit overtuigd van een talent maar WEL met liefde voor muziek, zong ze dan sporadisch eens een liedje maar de muziek raakte geheel op de achtergrond. Totdat…

Sommige collega’s van Barbara, konden zich herinneren dat ze ooit in een band zong en voordat ze het wist, stond Barbara in 2012, na aanmoediging van collega’s en bekenden, op dat gevreesde podium van The Voice of Holland. Dit was precies aan de andere kant van de camera’s die ze zo gewend was maar dit was wel even andere koek! Ze verwachtte er niet veel van en groot was de schok dan ook toen ze alle stoelen voor zich zag draaien! Na een indrukwekkende auditie werd ze als een van de favorieten opgenomen in het team van Marco Borsato. Tijdens haar deelname veroverde ze de harten van het publiek en wist ze zelfs drie noteringen in de iTunes Top 100 te scoren, met als hoogtepunt een nummer vijf positie voor zowel haar versie van het auditienummer “Make you feel my Love” als haar uitvoering van de Bond-song ‘Skyfall’. Barbara schopte het tot de halve finale van het derde seizoen van The Voice.

The Voice of Holland bleek het allermooiste podium ooit en zoals Wendy van Dijk haar influisterde vlak voor de auditie: “Als je een liefde en een passie, zo groot hebt? Dan is het onmogelijk om die liefde zomaar in de wilgen te hangen voor dingen die altijd minder belangrijk zijn dan die ene droom. Als je niet naar je hart luistert, dan zul je daar altijd spijt van krijgen”… En Barbara antwoordde, “dat is precies wat ik zou willen, iets meer en beter naar mijn hart luisteren”. En een droom kwam uit. Barbara besloot, “als ik ‘s ochtends wakker word en ik voel me zangeres, dan BEN ik een zangeres”! Barbara gaf haar baan op en is sinds September 2012 fulltime werkzaam, als zangeres.

November dit jaar trad Barbara op in New York, zowel in de beroemde jazzclub "the Zinc Bar" als in "the Village Underground" werd ze vol lof ontvangen! Op 20 december komt haar eerste single uit met het Metropole Orkest Strings: "Dream", onder het label Challenge Records. De komende tijd zullen de rest van de songs voor dit debuutalbum opgenomen worden, prachtige oude pop- en jazzsongs die Barbara en het Metropole Orkest nauw aan het hart liggen. Een spannende tijd is aangebroken. "Een debuutalbum opnemen met het Metropole orkest, daar kon ik ooit alleen maar van dromen, stoerder wordt het niet!"

In april 2016 werd duidelijk dat Barbara kanker had. Een paar dagen later bedankte ze haar fans voor de steun die ze kreeg. Op 24 december 2016 heeft ze de strijd verloren. Barbara, Nothing But Love!

Tourdates

No tourdates available

Nothing But Love

Nothing But Love

Barbara Straathof

€ 18.99
Add to cart
Product is on stock
29-07-2014 Your Way Of Life
20-12-2013 bobvaneekhout.wordpress.com