×

10% discount on your next order!

Subscribe to our newsletter and receive a personal discount code for 10% discount on a album of your choice! After subscribing, you will receive the code in your email. This code is only valid for 10 days!
The code is valid one time and valid for a 10 days after receiving the promotioncode. Your emailaddress will only be used by Challenge Records International and will not be given to 3rd party advertisers. If you have any questions please contact us.

Constantin Emanuel Zimmermann

Constantin Emanuel Zimmermann

Van Bachs jongens van de Thomasschule wordt wel beweerd dat ze gemiddeld rond hun zestiende of zeventiende de baard in de keel kregen, met uitschieters naar achttien en negentien. Waarschijnlijk ten gevolge van de verbeterde levensstandaard moet dat getal voor de huidige tijd drastisch naar beneden worden bijgesteld. Een uitzondering echter is Constantin Emanuel, die op zijn vijftiende nog steeds over zijn jongenssopraan beschikt. Heel normaal in Bachs tijd, maar nu dus een unicum. Ton Koopman achtte het daarom van groot belang om deze stem op cd vast te leggen voor het te laat is. Voor de huidige jongenssopranen is er immers maar weinig tijd voor muzikale ontwikkeling. Als ze zich op hun twaalfde aandienen, is er meestal maar een jaar om nog iets te bereiken. Constantin Emanuel is op zijn vijftiende echter al behoorlijk muzikaal ontwikkeld, zowel instrumentaal (cello) als vocaal. Voor Koopman roept dit herinneringen op aan Sebastian Henning, de jongenssopraan die van zijn elfde tot zijn vijftiende gevolgd kan worden in de oude opnamen van Gustav Leonhardt. Op de nieuwe cd soleert Constantin Emanuel in de vrome liederen uit het Schemellis Gesangbuch, waarvan de meeste melodieën ten onrechte zijn toegeschreven aan Bach. Dit geldt ook voor het onsterfelijke Bist Du Bei Mir uit het Notenbüchlein für Anna Magdalena Bach, waarvan de melodie afkomstig is van Gottfried Heinrich Stölzel. 

Tourdates

No tourdates available

Constantin Emanuel sings from Schemellis Gesangbuch

Constantin Emanuel sings from Schemellis Gesangbuch

Constantin Emanuel

Johann Sebastian Bach, Domenico Scarlatti, Pietro Antonio Locatelli, Gottfried Heinrich Stölzel
€ 19.95
Add to cart
Product is on stock
01-07-2015 Diapason
18-05-2015 Fono Forum
10-05-2015 Blog Ich habe gehört
21-04-2015 Rondo
04-03-2015 Deutschlandradio Kultur